Herfst

Brrr.. de herfst is in aantocht

Net als je je lichaam warmer aankleed kan je huid ook meer verzorging gebruiken in deze tijd. Je huid heeft door de zon een flinke opdonder gehad en moet nu ook nog eens omschakelen naar een lagere luchtvochtigheid.

De luchtvochtigheid in huis is lager doordat we de ramen sluiten en de verwarming aanzetten. Die lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de huid zijn vocht verliest aan de omgeving en daarom droger gaat aanvoelen. Je kunt in deze tijd sneller last krijgen van een droge huid, rode plekjes of een trekkerig gevoel.

Daar in tegen heeft de herfst wel een voordeel als je veel buiten bent, buiten is de lucht vochtig en dat is wél goed voor je huid. Daarbij geniet ik vaak van alle mooie kleuren die de herfst met zicht meebrengt.

Huidproblemen

Uit onderzoek blijkt dat mensen met eczeem of psoriasis in de herfst meer last hebben van hun huidaandoening. Dat komt niet alleen door de kou maar juist door vele uren thuis doorbrengen terwijl ramen gesloten zijn en de verwarming aan gaat.

Oplossing:
  • Het kan helpen om een dikkere/rijkere dag verzorging te gebruiken. (bijv. LA CRÈME RICHE of LA CRÈME DU JOUR)
  • Gebruik een crème met een hoog percentage Hyaluronzuur. Zorg dat het in een licht en luchtdichte verpakking zit anders heeft deze mooie werkstof geen goede werking. (LE MASQUE ANTI-SOIF HYDRATANT is een hoge hyaluronzuur boost)


Egale huid

Doordat er minder UV straling van de zon op onze huid terecht komt kan het zijn dat de mooie zomerse bruine glow verdwijnt. Hierdoor ga je meer zien op je huid. Denk bijvoorbeeld aan schilfertjes, rode plekjes of onzuiverheden.

Oplossing:

Maar dit is natuurlijk geen oplossing voor huidproblemen zoals de schilfertjes, roodheid of onzuiverheden. Met Marc Inbane tannings producten haal je de oorzaak niet weg.

Hoe kun je er voor zorgen dat je je huid egaal houd en deze in balans blijft.

Oplossing:
  • Scrub je huid 1 tot 2 keer in de week (gezicht-LA CRÈME GOMMANTE of lichaam-LE GOMMAGE CORPS ÉCLAT)
  • Gebruik elke dag de konjak spons tijdens de dagelijkse reiniging (KONJAK SPONS)
  • Houd je huid in balans door professioneel advies te vragen en gebruik de juiste producten. (Boek een behandeling of vul huidadvies op maat online in.)

Douchen/ badderen

Ik heb er al vaker voor gewaarschuwd maar kijk uit met heet douchen. Je huid droogt hier enorm van uit. Lang douche is ook niet best voor je huid. De huid heeft van nature een zuurgraad (beschermlaag), in aanraking met water wordt deze zuurgraad verstoord. De huid raakt uit balans het vocht verdampt en het is moeilijk om weer te herstellen.

Oplossing:
  • Het beste is daarom niet te lang douche en het liefst met lauw warm water.
  • En je huid in te smeren met goede bodylotion of bodymilk.(LE LAIT PEAU DOUCE)

“Smeren, smeren, smeren, EN vergeet je lichaam niet!