Hoe verzorg je de huid in de lente?

Huidadvies tijdens de lente

De lente staat voor de deur en dat betekent dat er mogelijk een verandering plaats vind in je dagelijkse routine. Je dikke winterkleding maakt vaker plaats voor luchtige lenteoutfits. Lichaamsdelen worden blootgesteld aan meer zonlicht en we gaan vaker naar buiten.

Hierdoor kan je huid veranderen en is het soms verstandig iets aan te passen in je huidverzorgingsroutine. In de koude wintermaanden kan je huid flink uitdrogen. In de lente daarentegen krijgt je huid te maken met vochtigere lucht, meer zon en zweet. In de lente en zomer kan het daarnaast zo zijn dat je huid meer talg aanmaakt dan in de winter en dat er andere behoeftes ontstaan. Kortom: met de wisseling van het seizoen verandert er veel.

Ik geef je graag huidadvies en tips voor in de lente.

Gezicht verzorging

Crème:

Een goede hydratatie is in elk seizoen belangrijk. Een goed gehydrateerde huid beschermt je tegen huidproblemen. In de winter heb je waarschijnlijk een lekker dikke crème gebruikt om je huid te beschermen tegen de gure kou. In de lente kan het zijn dat je een luchtige crème fijner vindt. Als je op zoek gaat naar een nieuwe crème zorg er dan voor dat er een SPF in de dagcrème zit. Een SPF beschermt je tegen het felle zonlicht. Heb je last van een glimmende huid dan zijn La Crème du Santé of La Crème L’Homme goede keuzes, omdat deze crème naast hydratatie ook de talgbalans reguleren. Heb je een normale of/en droge huid dan is La Crème du Jour een goede keuze.

TIP: In alle dagcrèmes van Absolution zit een SPF.

Serum:

Een extra boost aan je dagelijkse routine is nooit verkeerd en je huid zal je dankbaar zijn. Een serum is een verzorging met geconcentreerde werkstoffen die direct worden opgenomen door de huid. Je kunt het zien als een boost voor je huid. In de lente adviseer ik Le Booster Éclat. Dit mooie serum trekt de huid glad, lijntjes verdwijnen, er komt een mooie glow op je gezicht en het herstelt je huid van de winterperiode.

In de winter ziet onze huid bijna geen zon. Het kan zo zijn dat je je gezicht wat bleek vind en je liever een natuurlijk bruine teint in het gezicht wilt creëren. Daar heb ik tips voor. Tanning drops (Perle de Soleil) deze druppels doseer je eenvoudig door je dagelijkse dagcrème. Je kunt de sterkte van de teint zelf bepalen door de hoeveelheid druppels. Er ontstaat na 1,5 uur een mooie natuurlijke teint in het gezicht.

Je kan natuurlijk ook een bronzer gebruiken van Mintenz. Deze poeder tovert ook een zonnetje in het gezicht.

Scrub:

Je huid heeft veel te verduren gehad tijdens de winter. Door de kou en de droogte van de verwarming heeft je huid een flinke beschermlaag opgebouwd. Hierdoor kan het zijn dat je huidskleur een beetje grauw/bleek geworden is. Mijn advies is dan ook om de doorbloeding te stimuleren zodat je de frisse glow weer terug krijgt op je gezicht. Begin met 1 tot 2x per week je gezicht scrubben met bijvoorbeeld La Crème Gommante. Door het stimuleren van de doorbloeding worden de werkstoffen uit een cosmetica sneller en beter opgenomen door je huid. Daarom adviseer ik om elke dag de L’Eponge Konjak Spons te gebruiken zodat je overtollige dode huidcellen verwijdert en de doorbloeding stimuleert voor je het serum, masker of crème aanbrengt.

TIP: Vind je scrubben met korrel niet altijd fijn voor je huid? Scrub La Crème Gommante kun je als een masker laten intrekken, de fruitzuren in deze scrub verweken de dode huidcellen laag zodat de dode huidcellen alsnog verwijderd worden.Zonnebescherming:

Ik kan altijd zo genieten van het voorjaarszonnetje. Maar ik denk dat iedereen inmiddels weet hoe gevaarlijk de zonnestralen zijn voor je huid. Het is kankerverwekkend, droogt enorm uit, er wordt meer talg aangemaakt en het versnelt het verouderingsproces. Het is super belangrijk om je huid tegen deze fijne zonnestralen te beschermen!

Ik ben 2 jaar op zoek geweest naar een zonnebrand voor het gezicht die niet vettig is, over make-up kan, veilige zonnefilters bevat en makkelijk in gebruik is. En eindelijk heb ik die gevonden: de Brush on Block. Deze kun je in de webshop vinden in de uitvoeringen ‘transparant’ en ‘tan’. Het leuke van deze brush is dat je een navulling kan bestellen dus gooi de brush niet weg als het op is. Zo ben je voordelig en duurzaam bezig!

In veel zonnebrandproducten zitten schadelijke stoffen voor je lichaam. Ze bevatten nano-deeltjes, dit zijn synthetische deeltjes die zo microscopisch klein zijn dat ze door de huid het lichaam binnendringen. Deze synthetische deeltjes verstoren je hormoonhuishouding en veroorzaken allergieën.

Soleo zonnebrand is 100% natuurlijk en een fijne zonnebrand zonder geur want parfum zit hier niet in! Ook geschikt voor kinderen.

TIP: Let op met parfums in het product en het sprayen hiervan op je lichaam. Parfum in combinatie met UV stralen kunnen pigmentvlekken veroorzaken!

Pigment:

Helaas is het zo dat de zon pigmentvlekken veroorzaakt of de pigmentvlekken donkerder maakt. Dit kan over je hele lichaam voorkomen en daarom is het belangrijk om altijd cosmetica te gebruiken met een SPF. Gebruik ook een SPF in seizoenen waar de zon minder vaak schijnt want UV stralen zijn er altijd. Op zonnige dagen adviseer ik om een extra hoge zonnefactor te gebruiken.

In welke producten van The Green Beauty zit een SPF:

Lichaam: Le Lait Peau Douce (bodymilk) of Le Soin du Corps (bodylotion)
Handen: Le Soin des Mains (handcrème)
Dagcrème: Alle dagcrèmes van Absolution
Oog crème: Le Soin Regard
Make-up: Alle foundation’s van Mintenz en Absolution

Ogen:

De huid rondom de ogen is het dunst en hier zien we dan ook vaak de eerste verouderingsverschijnselen. Door de zonnestralen kan dit verouderingsproces elk jaar versnellen. Het is verstandig om naast zonnebescherming ook een oogcrème te gebruiken, zodat de huid rondom de ogen soepel en elastisch blijft.

TIP: Draag een zonnebril. Hierdoor knijp je je ogen minder samen waardoor lijntjes en rimpels minder kans hebben.

Tanning:

In de winter stoppen we ons lichaam lekker onder warme kleding, maar in de lente worden de temperaturen hoger en de zon is aangenaam. We veranderen onze warme kleding in iets luchtigs zoals een rok of een jurk.
We kennen allemaal wel de term ‘witte melkflessen’. Liever hebben we niet dat ze onder onze mooie rok of jurk uitsteken. Ik heb de oplossing voor dit probleem!

Omdat zonnestralen enorm schadelijk zijn voor de huid raad ik het af om urenlang te bakken in de zon voor een bruine teint op je lichaam. Gebruik liever de mousse van Marc Inbane. Net als de Perle de Soleil (tanning drops) kun je de sterkte van de teint zelf bepalen door het aantal pompjes te doseren. Binnen 1,5 uur heb je een mooie teint op je benen en staat je jurkje nog mooier. En dat voor 9 dagen aan een stuk!
Dit is een gezondere manier om toch een mooie bruine teint op je lichaam te creëren.

TIP: scrub je lichaam van te voren voor een langduriger effect.

Wil je weten welke zonnefactors ik afraad? Bekijk dan het bericht hieronder.

Slechte zonnefactors

Nu niet opeens alle zonbescherming laten staan….die bescherming blijft echt wel nodig!

De zonnefilters die ik hieronder benoem worden (te) makkelijk opgenomen door je huid en komen in je lichaam terecht. De stof werkt hormoonverstorend en verhoogt kans op huidirritatie en allergieën. Helaas is dat nog niet alles. Het veroorzaakt vorming van vrije radicalen (ook wel: huidproblemen) en ze zijn daarnaast milieuonvriendelijk! Ze gebruiken stoffen die bijvoorbeeld koraalriffen aantasten.

Deze zonnefilters kun je beter vermijden:

  • Oxybenzone: (Ook te herkennen als Benzophenone-3)
  • Sulisobenzone: (Ook te herkennen alsBenzophenone-4)
  • Homosalate: (Ook te herkennen als Homomenthyl Salicylate)
  • Octinoxate:(Ook te herkennen alsEthylhexyl Methoxycinnamate of Octyl Methoxycinnamate)
  • Octocrylene:(Ook te herkennen alsOctocrylene)