Loveli

Loveli is een merk met mooie ingrediënten uit de natuur.

In veel cosmeticaproducten zitten chemische minerale oliën die heerlijk smeren op je huid, maar helemaal geen voedingsstoffen of gezonde vetzuren bevatten. Deze stoffen hebben geen meerwaarde voor een mooie huid. Het laat een laagje achter over je huid die je huid afsluit, met gevolg dat de huid extreem uitdroogt.

Loveli wist gewoon dat dit beter kon!

De producten van Loveli zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten die juist bomvol goede stoffen voor je huid zitten. En natuurlijk 100% troepvrij!

De meeste ingrediënten die je tegen komt in deze producten zijn natuurlijke oliën. Dit is omdat de vetzuren in de verschillende oliën zo lijken op de vetzuren van je eigen huid en dus sneller worden herkent en worden opgenomen.  De producten hebben een zachte geur die afkomstig is van de essentieel oliën.

De producten van Loveli bevatten geen:

 • Aluminium
 • Siliconen
 • Parabenen
 • SLS/SLES
 • Nano
 • Palmolie
 • Minerale olien
 • PEG’s
 • Synthetische geur-/kleurstoffen
 • Dierlijke producten tenzij door dieren geproduceerd, zoals honing
 • Microplastics.

Deze ingrediënten zijn niet natuurlijk en helemaal niet goed voor je huid!

Biologisch nog nét niet.

De term biologisch is beschermd. Het houdt in dat bij de productie van een ingrediënt zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met milieu, dier en mens. Het product moet voldoen aan hoge eisen om gecertificeerd te worden door ECOCERT. (Absolution is wel gecertificeerd door ECOCERT). 

Net als Absolution heeft Loveli ook een absolute voorkeur voor biologisch. Waar dat mogelijk is, kiest Loveli altijd voor de biologische variant van een ingrediënt.

Maar (nog) niet alle ingrediënten van de Loveli producten zijn eco-gecertificeerd.

De producten zijn dus al (groten)deels biologisch en ze werken keihard om alle niet-biologische ingrediënten te vervangen door gecertificeerd biologische ingrediënten. Work in progress dus! 

Verpakkingen

De grote droom van Loveli is om ook alle verpakkingen uitgevoerd te hebben in duurzaam materiaal. Het liefst biodegradable zodat je een leeg flesje ook op de composthoop zou kunnen gooien. 

Voordat deze droom uit kan komen zal dit mooie merk Loveli eerst moeten groeien. Tot die tijd blijf Loveli alert op de recyclebaarheid en zullen ze de refills blijven promoten.
Zo kun je de deo’s bijvoorbeeld refillen zodat je minder plastic afval hebt.

Deodorant

Ik vind de Loveli deoderant een van de mooiste producten! De deo is de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt. Op basis van kokosolie, zuiveringszout (natriumbicarbonaat) nog meer fijne ingrediënten. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel, maar je ruikt niets.

Deo’s met aluminium sluiten je zweetklieren af waardoor je het zweetproces verstoort en er gevolgen kunnen ontstaan zoals overmatig zweten. Onderzoek toont aan dat het aluminium in een deodorant door je huid wordt opgenomen en ìn je lichaam terecht komt. (bron)

Niet zo gezond!

 Zweten is goed voor je, want je lichaam koelt daarmee af en ontdoet zich zo van afvalstoffen die je graag uít je lichaam wilt hebben. Maar wat je niet wil, is die vervelende zweetgeur…

Zweet gaat pas stinken als het in contact komt met de bacteriën op je huid. En dat is wat je wilt voorkomen. Door de pH-waarde van je huid omhoog te brengen, kunnen de bacteriën niet overleven. Geen bacteriën = geen geurtjes. En dat is precies wat het zuiveringszout (natriumbicarbonaat) in de deo van Loveli doet naast het absorberen van zweet. De deo van Loveli bevat ook kokosolie voor een neutraliserende werking. Arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid.