10 ZOMER TIPS
VOOR EEN MOOIE HUID

TIP 1:

Drink voldoende water!
Water bereikt simpel gezegd als laatste de huid, nadat het eerst langs alle organen is gegaan. Daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken (2 liter per dag). Een huid die voldoende vocht bevat glanst en ziet er gezond uit. Om je kleur op te bouwen, is het heel belangrijk dat je genoeg drinkt. Water is dé sleutel tot succes als je een gezond, en natuurlijk gebruind gezicht wilt deze zomer. Wat ook helpt is het eten van sappige groenten en fruit. Denk hierbij aan komkommers, watermeloen, ijsbergsla, tomaten of aardbeien.

TIP 2:

Geniet met enige mate

Zodra de zon tevoorschijn komt, lijkt iedereen vrolijker te worden. Je voelt de warmte van de zon op je huid en dat is genieten. Maar toch wil ik je waarschuwen om niet te lang in de zon te blijven. De kans op verbranding is groot en het verouderingsproces versnelt. Dit heeft te maken met de UV-A en UV-B straling van de zon. UV-A zorgt voor veroudering en UV-B voor verbranding en de aanmaak van vitamine D.

Als je van de zon gaat genieten smeer je dan extra in met deze fijne zonnebrandcrème van Green People. Vindt je zonnebrandcrème te vet voor je huid, dan heb ik daar een oplossing voor! Brush on block is een zonnepoeder voor het gezicht. Heel handig te gebruiken tijdens het fietsen of op het terras. Deze poeder kan over je make-up en matteert de huid meteen.TIP 3:

Vitamine D aanmaken

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Je lichaam maakt het zelf aan als je in contact komt met zonnestralen. Maar denk nu niet dat je oneindig vitamine D aanmaakt, want dat is niet waar!

Voor het aanmaken van vitamine D is het voor volwassenen met een lichte huidskleur voldoende om dagelijks +-15 tot 30 minuten in de zon te zijn met ontbloot hoofd, onderarmen en handen. Wanneer een groter deel van de huid aan de zon wordt blootgesteld, dan kan een minder lange periode in de zon al voldoende zijn. Breng op tijd zonnebescherming aan om je huid te beschermen. Zonnebrand van Green People of Brush on block

TIP 4:

Scrubben maar

Scrub je huid vóór het zonnen goed met La Crème Gommante (facescrub) of Le Gommage Corps Éclat (bodyscrub). Met scrubben verwijder je dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid glad en regelmatiger bruin. Als je regelmatig (1x in de week) je huid scrubt behoud je langer je bruine teint.

Scrub tips:

  • Heb je een gevoelige gezichtshuid? Gebruik Le Crème Gommante dan als masker. Zo week je de dode huidcellen los in plaats van de intensere scrubmethode. Dit geldt ook voor couperose huid. (rode adertjes)
  • Zet de scrub in de douche en plan 1 dag in de week wanneer je je lichaam en gezicht scrubt.
  • Gebruik een fijnere scrub voor je gezichtshuid.
  • Scrub nooit op een verbrande huid.

TIP 5:

Vocht inbrengen is een musthave!

De zon veroorzaakt huidveroudering en heeft een sterk uitdrogende werking op je huid. Een goed gehydrateerde (hydrateren is vocht inbrengen) huid is daarom belangrijk. Het voorkomt rimpeltjes en is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde en mooie huid.

Breng na iedere douche of bad een vocht inbrengende bodymilk op je lichaam aan zoals Le Lait Peau Douce. Voor het gezicht adviseer ik een hydratatie serum namelijk Le Serum Anti Soif die je huid minimaal 8 uur lang hydratatie geeft. Gebruik dit serum onder je dag/nachtcrème voor een goede vochtbalans. Je houdt de huid soepel en elastisch en de bruine teint blijft langer zichtbaar.

Begin hier niet pas mee als je op vakantie bent, maar bereid je huid al goed voor. Gebruik na het zonnen een aftersun om je huid te koelen, te verfrissen en vocht in te brengen (hydrateren). Ook hiervoor kun je Le Serum Anti Soif gebruiken. (meng het serum met een bodymilk)

TIP: een aanrader is La Brume Systémique als je even een verfrissing wilt op hete dagen. Spray deze heerlijke hydraterende cocktail op je gezicht zodat het weer fris en fruitig aanvoelt. (bijvoorbeeld op het strand)

TIP 6:

Bruin zonder zon

Uren in de zon bakken is helaas niet gezond voor je huid. Je huid wordt sneller oud en de kans op verbranden is groot. Maar je wil het liefste wel een mooie bruine teint op je lichaam als je een jurkje of rokje aantrekt. Dit kan met Marc Inbane Dit is een tanning mousse die je op je lichaam kan aanbrengen. Het werkt meteen en je kunt meteen je mooie jurk of rok dragen. Wil je een mooie subtiele bruine teint in je gezicht gebruik dan de tanning drups van Marc Inbane. Deze kun je makkelijk doseren en mengen door je dagcrème.

TIP 7:

Douchen

doe dit niet té lang (+-10min). Een combinatie van water en zeep droogt je huid uit. Breng na iedere douche of bad een vocht inbrengende bodymilk op je lichaam aan zoals Le Lait Peau Douce. Bij voorkeur ‘s ochtends en ’s avond. Hierdoor blijft de huid langer gehydrateerd en langer bruin.

TIP 8:

Bescherming SPF, royaal en regelmatig insmeren

Gebruik in de zon een crème met een hoge beschermingsfactor (SPF). SPF staat voor Sun Protection Factor. Hoe werkt een spf: als je normaal gesproken na 10 minuten onbeschermde blootstelling verbrandt en je gebruikt een zonnebrandcrème met SPF 30 kun je 30x zo lang buiten blijven.  (10 minuten x 30 = 300 minuten, wat neerkomt op 5 uur bescherming). Deze berekening klopt alleen, als je je zonnebrandcrème royaal en met regelmaat aanbrengt.

TIP 9:

Zonnebril dragen

Draag bij lichte dagen altijd een zonnebril. Dit geld voor alle seizoenen. Het scheelt je namelijk een hoop kraaienpoten door het dicht knijpen van je ogen. Gebruik eventueel een extra oogcrème om de huid rondom de ogen soepel te houden. Gebruik bijvoorbeeld Creme Reparatice Regard tegen veroudering & vochtinbreng , Le soin Regard voor donkere kringen/ wallen & vocht of eye serum van Loveli voor vochtinbreng.

TIP 10:

Let op met parfum

Let altijd op wanneer en waar je parfum op spuit. Parfum is een echte no go voor de huid. Het irriteert de huid en verstoort de huidbalans. Samen met schadelijke UV-stralen kan de huid zicht niet goed beschermen en gaat extra melanine aanmaken om je te beschermen. Dit wordt een pigmentvlek die niet meer weggaat. Ik adviseer om parfum op je kleren te spuiten en niet op je huid.

BONUS TIP

Slechte zonnefilters

In veel zonnebrandproducten zitten schadelijke stoffen voor je lichaam. Ze bevatten nano-deeltjes. Dit zijn synthetische deeltjes die zo microscopisch klein zijn dat ze door de huid het lichaam binnendringen. Deze synthetische deeltjes verstoren je hormoonhuishouding en veroorzaken allergieën. Dat is niet het enige… als we in de zee zwemmen komen deze schadelijke stoffen ook in de zee terecht waardoor het vissen en koraal aantast.

Nu niet opeens alle zonbescherming laten staan…. Want die bescherming blijft echt wel nodig!

De zonnefilters die ik hieronder benoem worden (te) makkelijk opgenomen door je huid en komen in je lichaam terecht.

  • Oxybenzone: (Ook te herkennen als Benzophenone-3)
  • Sulisobenzone: (Ook te herkennen als Benzophenone-4)
  • Homosalate: (Ook te herkennen als Homomenthyl Salicylate)
  • Octinoxate:(Ook te herkennen als Ethylhexyl Methoxycinnamate of Octyl Methoxycinnamate)
  • Octocrylene:(Ook te herkennen als Octocrylene)

Deze zonnefilters kun je beter vermijden.